"kuran" Hakkındaki İçerikler

Kategorilerde

Kitaplarda

Yazarlarda

Seminerlerde

Basında

haber, hermenotik kuran sünnet http://www.haber7.com/kitap/haber/935478-hermenotik-kuran-ve-sunnet


Hermenötik, Kur'an ve Sünnet

Müslüman müfessirlerin Kur'an ve Sünneti daima sahip oldukları önkabul ve beklentiler ışığında anlayıp tefsir etmeleri bu kitabın konusunu oluşturmaktadır.


EPİSTEMOLOJİK ESARETTEN KURTULMA ÇABASI

Bu yüzden de kitap "HermenötikKur'an ve Sünnet" adını almıştır. Yazar, Müslüman âlimlerin yaptıkları içtihat ve tefsirlerin de "metinlerin tefsiri ve anlaşılmasının müfessirin önkabul ve beklentilerinden bağımsız olmadığı" hermenötik ilkesine dayandığını ve bunun hiçbir istisnası olmadığını göstermeye çalışmaktadır.

Ayrıca bu kitap doğru tefsir, içtihat ve fetvanın temel bir şartı olarak Müslüman âlimleri her asırda başvurdukları önkabul ve beklentileri gözden geçirmeye davet etmektedir. Çünkü dini bilginin tekâmülü bu yeniden gözden geçirme olmadan mümkün değildir. İslam dünyası, Modern Batı Medeniyetinin karşısına çıkardığı oldukça karmaşık teorik ve pratik sorunlardan ancak bu şekilde kurtulabilir.

Bu kitap öncelikle Kur'an ve Sünnet'i anlamak gibi bir derdi olanlara yönelik yazılmış bir kitaptır. Kur'an'a iman edip onunla ibadet etmenin ötesinde onu anlamak ve çağdaş insanın sorularına cevaba dönüştürmek isteyenlerin karşı karşıya olduğu temel sorular vardır:


Kur`an`ı anlamanın da bir bedeli var http://www.dunyabizim.com/?aType=haber&ArticleID=20322

Kur'an'ı anlamanın da bir bedeli var

Şinasi Gündüz, Kur’an’ı Anlamak & İlahi Vahyin Tarihe Açılımı adlı kitabında Kur’an’ı anlamak ve anlamlandırmanın imkânlarını arıyor. Muaz Ergü yazdı.

Şüphesiz ki Kur’an-ı Kerim bütün insanlık için hidayet ve ışık kaynağıdır. Dünyaya gönderiliş gayesini unutan, hevasını putlaştıran, merkezini yitiren, malın mülkün esiri olan, şımaran, azgınlaşan, riyakârlaşan insanlara tevhidi, adaleti, takvayı, tevazuu, iyiliği yeniden hatırlatarak insanlığın kurtuluşunu murat eder. Toplum yapısındaki hastalıklı güç ve hükmetme algılarını kökünden yıkarak insanı yalnızca Allah’a kulluk etmeye çağırır. İnsanı dünyevi tahakküm ve ilişkiler ağından kurtararak özgürleştirir. Şinasi Gündüz’ün de belirtt